activity tracker

Wat zijn de voordelen van een activity tracker?

De populariteit van activity trackers heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Steeds meer mensen kiezen voor dit handige apparaatje om te beschikken over belangrijke gegevens. Een activity tracker biedt vele voordelen voor de drager.  Ben je van plan er één te kopen, kijk dan goed of deze voordelen ook echt voor jou van toepassing zijn.

Wat doet een activity tracker?

Een activity tracker is een klein apparaatje dat je draagt als een horloge. Het registreert verschillende activiteiten zoals je hartslag, je slaapritme, het aantal calorieën dat je verbrandt en het aantal stappen wat je zet. Natuurlijk kan de ene activity tracker meer registreren dan de ander maar over het algemeen zijn dit de activiteiten hij registreert.

Motivatie om te bewegen

Gemiddeld gezien (afhankelijk van je leeftijd) zou je dagelijks tussen de 10000 en 17000 stappen moeten zetten. 10000 stappen staat gelijk aan ongeveer 7 kilometer. Voor veel mensen is het dragen van activity tracker een manier om hun dagelijkse gelopen kilometers bij te houden en een uitdaging om elke dag die 10000 stappen te behalen. Het blijkt dat mensen met een activity tracker meer gaan wandelen, hardlopen en fietsen. Hoe dit komt? De activity trackers houden ook bij hoeveel calorieën je verbrand. Hoe meer je beweegt, hoe meer je verbrand.

Een activity tracker meet je slaapritme

Om een beter inzicht te krijgen in je slaapritme meten de nieuwste activity trackers ook je slaapkwaliteit. Dit kan handig zijn om bepaalde dingen in de slaapkamer te veranderen wat ten goede komt aan de nachtrust. Goede nachtrust is erg belangrijk voor herstel na een zware training.

Mensen overschatten hun eigen prestaties

Men heeft de neiging om hun eigen geleverde prestaties te overschatten, bijvoorbeeld door het  aantal verbrande calorieën hoger in te schatten dan daadwerkelijk het geval is.  Ze denken dat ze na het uitvoeren van verschillende oefeningen heel veel calorieën verbrand te hebben, maar de activity tracker geeft het echte aantal aan. Zo krijg je dus steeds een realistisch beeld.

Verbinden met je smartphone

Uiteraard kan je de meeste activity trackers door middel van Bluetooth verbinden met je smartphone. Je download de bijbehorende app en zo heb je al je geregistreerde data in één overzicht beschikbaar.

Verschillen in prijs en kwaliteit

Normaal gesproken hebben de echt dure uitvoeringen meer opties, wat eigenlijk ook wel vrij logisch is. Je betaald meer voor meer mogelijkheden. In de wereld van activity trackers zijn er ontzettend veel mogelijkheden in merken, prijsklasse en kwaliteit. Je hebt activity trackers van honderden euro’s maar ook voor minder dan honderd euro heb je goede activity trackers. Wil je de activity tracker veel tijdens het sporten gaan gebruiken? Zorg dan voor een stevig model die tegen een stootje kan. Daarbij is het ook belangrijk dat het comfort goed is, dus dat de activity tracker goed om je pols zit.

Smart alerts houden je scherp

De meeste activity trackers zijn voorzien van een smart alert. Dit signaal probeert je op een motiverende wijze aan te zetten tot beweging. Naast de smart alerts kan je ook dagelijks een overzicht vragen van je activiteiten en van je slaappatroon.

Wat is de beste keuze

Vind je het lastig om een goede betaalbare activity tracker te kiezen? Hieronder zie een top 5 van de beste activity trackers van 2020. Deze top 5 is door meerdere techwebsites samengesteld en is ook gepresenteerd op onder andere  nu.nl.

#1


#2

#3

#4


#5

Leestip: Wat heb je nodig om thuis te kunnen trainen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *