Pre workout C4

De kracht van pre workout

Een supplement wat veel gebruikt wordt in de sportschool en net dat beetje extra energie geeft is pre workout. Wat is de kracht van pre workout, waarom wordt het zoveel gebruikt en waarom is het zo populair in de fitnesswereld.

Wat is pre workout

Er wordt vaak gezegd dat pre workout slecht en gevaarlijk is en dat er designer drugs in zouden zitten. Als dat zo was, dan werd dit product niet op de markt gebracht. Er zullen best wel eens potten pre workout verkocht zijn waar gevaarlijke en enge stoffen in zaten maar normaal gesproken zijn de potten die je online of in de winkel koopt goed gekeurd. Een pre workout is een mix van samengestelde ingrediënten die zorgen voor een hoger energieniveau, meer uithoudingsvermogen, meer kracht en een beter herstel. 

Wat zit erin

De meest voorkomende stoffen in pre work out staan hieronder op een rijtje. De samenstelling verschilt wel merk.

Beta Alanine
 Zorgt voor een tintelend gevoeld op je huid. Maar de belangrijkste eigenschap van Beta Alanine is dat deze stof voor meer uithoudingsvermogen en kracht zorgt.

L-Citruline en L-Arganine
L-Citruline valt onder de aminozuren maar is ook een lichaamseigen stof. Het zorgt ervoor dat je minder snel vermoeid bent en de spierpijn verminderd. Het zorgt ook voor een verhoogd stikstofmonoxide gehalte, dit zorgt weer voor een verbeterde hartfunctie en bloedsomloop. Daarnaast worde bloedruk verlaagd.  L-Argine zorgt voor een verhoging van het stikstofmonoxide gehalte.

L-Tyrosine
Dit is ook een aminozuur dat bijdraag aan het produceren van dopamine en adrenaline. Dopamine is een geluks- of beloningshormoon. Bij lichamelijke inspanning komt er Adrenaline vrij. L-Tyrosine levert bouwstenen die je lichaam nodig heeft om deze hormonen aan te maken. Het zorgt ervoor dat je meer gefocust en dus scherper bent tijdens je workouts.

Creatine
Creatine zorgt voor volle spieren omdat het vocht vasthoudt in de spiercellen. Hierdoor zetten je spieren op. Het herstel wordt door creatine bevordert. Lees hier meer over in het artikel ‘Creatine’.

Is het iets voor mij?

Wil je net dat extra beetje energie of wil je net wat zwaarder tillen, dan is pre workout zeker van toegevoegde waarde. Heb je moeite om jezelf te motiveren om naar de sportschool te gaan, ook dan geeft pre workout je dat zetje. Je wilt namelijk alleen maar bewegen nadat je pre workout hebt ingenomen. 

Mijn nummer 1

Ik heb in de jaren dat ik fitness heel veel pre workouts geprobeerd. Je merkt duidelijke verschillen tussen de verschillende merken. Ik heb de V2 van Joel Beukers geprobeerd, een prima pre workout, No Xplode, ook niks op aan te merken en de huismerken van Body en Fit, maar daar merkte ik persoonlijk vrij weinig van. Mijn favoriet is C4 original pre workout. Waarom? Omdat deze pre workout zeer krachtig is en de smaak watermelon heeft. De kracht van pre workout is direct merkbaar als je het inneemt (meestal een kwartier voor de training). Er zit 150 mg cafeïne in, hier krijg je veel energie van. Er zijn pre workouts waar nog meer cafeïne in zit. Die heb ik ook geprobeerd maar ik merkte dat als ik die ingenomen had en ’s avonds ging trainen ik slecht in slaap kwam. Het zijn eigenlijk meerdere bakken koffie die je neemt.

Tegenwoordig gebruik ik alleen nog maar C4. Ik vind deze pre workout het lekkerst en het geeft me net dat stukje energie wat ik nodig heb om goed te presteren. Het verschil is direct te merken als ik geen pre workout gebruik voor m’n training. Ik zeg niet dat ik niet zonder kan, maar na een hele dag werken zorgt 1 schep er wel voor dat je energie krijgt voordat je gaat trainen. Ik bestel mijn C4 altijd bij Body en Fit.

Ben je benieuwd en wil je het ook proberen? Via deze onderstaande link kan je C4 bestellen bij Body en Fit.

Bestel hier C4 pre workout

Leestip: De kracht van Creatine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *